We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information you’ve provided to them or they’ve collected from your use of their services. More information

Schedule a meeting
×
MENU

Holland&Sherry: Královské látky z Londýna v salónech Galard

01/22/2018
Back to the news list

Na konci 19. století nestál v okolí londýnského náměstí Golden Square jiný obchod než krejčovství. Dnes v okolí najdete vše od neonů Piccadilly Circus až po obchody a bary na Carnaby Street. V nenápadné uličce Savile Row jsou sice krejčovství stále, ale jen jedno je jako ohař mezi loveckými psy, tedy synonymem toho nejlepšího, co britské oděvnictví nabízí: Holland&Sherry.

Stephen George Holland a Frederick Sherry začali s výrobou látek už v roce 1836 a brzy jejich jména znal nejen Londýn, ale i celá Evropa a Amerika. Potomci Stephena Hollanda si byznys předávají už sedmou generaci a s ním i historku, co se stalo Frederiku Sherrymu – ze dne na den totiž zmizel a rozvíjející se obchod zanechal svému obchodnímu partnerovi. Záhada ne nepodobná té lochnesské. 

HS2.jpg#asset:6723:contentImage

Tkaní látek Holland&Sherry. 


Oba pánové však již v počátcích svého podnikání s vlnou vtiskly značce to, co ji provází dodnes – exkluzivní kvalitu. Firma má pod kontrolou každý krok výrobního procesu, od utajeného stáda ovcí v Austrálii přes zpracovatele vlny v Chille až po sklad ve skotském Peebles, ve němž si krejčí vybírají z více než sto tisíc látek. Zkrátka značka globální jako britská koloniální tradice.

Prvotřídní vlnu Holland&Sherry zpracovává mimo jiné v Yorkshire, kde má textilní průmysl po staletí tradici. Ale krejčovství zde především inovuje – vznikla zde například mimořádně kvalitní a jemná vlna s označením Super 220 nebo látky ze 100% vláken vikuně, což se jiné firmě na světě ještě nezdařilo.

HS1.jpg#asset:6722:contentImage

Sklad látek Holland&Sherry ve skotském Peebles.


Ve vzornících látek přitom najdete takové speciality, jako je látka protkávaná 22karátovým zlatem nebo posypaná drcenými safíry. Extra hebké látky z královské kolekce posvětil španělský král, saka z vlny Holland&Sherry oblékal Ringo Starr, používá je Louis Vuiton a zazářila i ve filmech Moulin Rouge nebo Mission Impossible.

A teď je můžete obléci i vy. V našich salónech v Brně a v Praze vám naši módní konzultanti pomohou s výběrem látky na sako, kalhoty či oblek. Obléknete se do prvotřídní kvality, nadčasového stylu a tradice i pokroku zároveň – tohle vše totiž látky Holland&Sherry ztvárňují. 

HS3.jpg#asset:6724:contentImage

Ukázka látek Holland&Sherry.


Bez vyhlášené kvality látek Holland&Sherry si brzy nebudete umět představit svůj den. Stanou se zkrátka vaším Watsonem, vážení Holmesové.

Schedule a meeting