We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information you’ve provided to them or they’ve collected from your use of their services. More information

Schedule a meeting
×
MENU

Dalším GALARD gentlemanem je Rey Koranteng

02/15/2018
Back to the news list

K Reyi Korantengovi jako moderátorovi televizních zpráv oblek neodmyslitelně patří. On sám přitom i v soukromí preferuje styl smart casual a nejen proto naplňuje naši představu gentlemana.

Rey_novinka3.jpg#asset:6748:contentImage

Populární moderátor Rey Koranteng v obleku GALARD. Foto: Marek Sybal Photography


Během focení na známých pražských místech Rey oblékl:

●      Oblek na míru, ručně šitý tradiční metodou full canvas, při které jsou přední díly saka vyztuženy pouze přírodními materiály. Oblek je z vysoce kvalitní 100% vlny kvality 120's.

●      Ručně šitý kabát z italské vlny vyšší gramáže.

●      Košili na míru ze 100% bavlny.

●      Kožené rámové polobotky španělské značky Berwick.

●       Z doplňků kapesníček a kravatu, brýle zapůjčilo Žilka Optik Studio.

●      A samozřejmě černou koženou tašku.


Rey_novinka2.jpg#asset:6747:contentImage

Rey Koranteng na Masarykově nádraží. Foto: Marek Sybal Photography


Právě taška je důležitým bodem celé kampaně. Inspirovali jsme se termínem cultural baggage (kulturní zátěž, břímě, ale i zavazadlo) amerického historika Darretta B. Rutmana a tašku použili jako symbol pomyslného břímě, které si v České republice nese každý člověk tmavé pleti.

Kulturní břímě podle Rutmanovy teorie nelze odložit, každý ho na první pohled vidí a ovlivňuje tak to, jak se k němu ostatní chovají. Rey, pocházející z česko-africké rodiny, přesto na části fotek tašku odložil, protože ho lidé již dlouho znají z televizní obrazovky a je velmi oblíbený. Ne každý se ale těší podobné přízni a my chtěli upozornit na to, že ne každý Čech musí být nutně běloch.

Sám Rey k tomu podotýká: „Já sám sebe považuji za Čecha, necítím v sobě nějakou dvojakost. Denně potkávám lidi, kteří se na mě usmívají. I mí přátelé, kteří jsou jiné rasy, říkají, že se tady k nim lidé chovají slušně. Ale uznávám, že česká společnost je velice nedůvěřivá. Doba je však složitá a ostražitost na místě.“

Rey_novinka1.jpg#asset:6746:contentImage

Rey Koranteng se v životě neobejde bez nadsázky, létání a rodiny. Foto: Marek Sybal Photography


Celý rozhovor s Reyem si přečtěte na blogu. Hned teď si ale můžete domluvit schůzku v našem pražském nebo brněnském salonu a nechat si vzít míry na vlastní kabát, oblek či košili na míru.

Schedule a meeting