Kabáty: alfa a omega šatníku gentlemana

Pokud přemýšlíte o jednom jediném kousku, kterým na podzim oživíte svůj šatník, měl by jím být kvalitní kabát. Moderní je:

  • délka do poloviny stehen
  • a výrazné vzory, zejména pak okenní káro.

NL-kabat-scabal.jpg#asset:6926:url

Obléknete-li kabát se vzorem okenního kára, buďte si jistí, že vystoupíte z šedivého davu českých zim. (zdroj fotografie: Scabal)

Hledáte-li kabát pro slavnostní a formální příležitosti, nešlápnete vedle s nestárnoucí klasikou – jednořadým kabátem do poloviny lýtek v temném odstínu modré. Inspirujte se rádcem pro výběr a péči o zimní kabát.

Kalhoty: ať žijí 50. léta

Mrkváče, slim fit nebo zvonáče? Ani jedno. Letošním největším hitem je rovný střih kalhot končící nad kotníky nebo lehce pod nimi a s výše posazeným pasem. Pro větší pohodlí je střih kalhot doplněn o dva nebo čtyři sklady v horní části předního dílu. V kurzu jsou také široké rovné kalhoty, jaké známe z filmů z 50. let.

20180815__DSC8000.jpg#asset:6931

Zvolíte-li kalhoty s vysokým pasem a délkou nad kotníky, budete nejen trendy, ale navíc celý den prožijete v maximálním pohodlí. (zdroj fotografie: GALARD)

Saka: elegance v prodloužené délce

U sak jsou stále populární zeštíhlené střihy, oproti loňsku však s prodlouženou délkou. Nové trendy velí nosit široké klopy a vysoko posazený výkroj mezi límcem a límcovou klopou.

image002.jpg#asset:6929

Pokud preferujete výrazné barvy, nemusíte se jich vzdát ani na podzim nebo v zimě. Výrazné odstíny stačí vyměnit za tlumenější barvy. (zdroj fotografie: Dolce and Gabbana)

Víte, že separátní saka mají dlouhou tradici? Přečtěte si, jak je vybírat i nosit.

Smokingy: nebojte se barev

Sametové sako, vlněné kalhoty, klopy smokingu z lesklého zdobeného hedvábí. To vše ve výrazných barvách i vzorech. Ať žije svoboda, hlásají módní žurnály.

My doporučujeme držet se varianty, která nikdy nezestárne – černého smokingu z té nejjemnější vlněné látky s klopami potaženými černým hedvábím.

image001.jpg#asset:6930:contentImage

Není muž, který by ve smokingu na míru nevypadal dobře. Vše o jeho výběru se dozvíte v našem článku. (zdroj fotografie: Brioni)

Materiály: kvalita, kvalita a zase kvalita

Chcete-li na něčem ušetřit, rozhodně to nedoporučujeme u kvality materiálů. Čím lepší látku zvolíte, tím déle vám kousek v šatníku vydrží.

Stálicemi chladnějších měsíců jsou vlna s vyšší gramáží (kolem 300 g/m2) a tvíd. Novinkou, která uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky, je pak vlna Merino Gostwyk. Ta je jemnější než kašmír a ve vědeckých testech byla vyhodnocena jako nejpohodlnější přírodní vlákno.

Důležitá je každá vrstva outfitu, při výběru košil proto žádejte 100% bavlnu s přírodní elasticitou.

HS3.jpg#asset:6724

Poctivé materiály sice stojí víc, než jejich umělé náhražky, rozdíl ale poznáte okamžitě. Nejen při nošení, ale také výdrží nového kusu oblečení. (zdroj fotografie: Holland & Sherry)

Barvy: okr, zemité tóny a odstíny hnědé

Klasikami, které se u kabátů vrátily na výsluní, jsou okrová camel barva a světle čokoládová. Zbytek outfitu pak volte v zemitých barvách, barev se ale nebojte – jen jejich výrazné varianty vyměňte za tlumené alternativy.

IMG_20181017_114918.jpg#asset:6927

Klasika zimních dní – kabát v camel béžové barvě doplněný o měkkou šálu s károvým vzorem. (zdroj fotografie: GALARD)

Zajímá vás něco, co v článku nezaznělo? Obraťte se na naše konzultanty nebo si rovnou rezervujte schůzku v našem salónu v Praze na Petrské nebo v Brně na Údolní.