Styl je věčný, o tom není debat. Avšak trendy, ty okoření šatník podobně jako oliva suché martini. V těch letošních se návrháři inspirovali podzimními metropolemi, drsnou přírodou i industriálními halami – zkrátka esencí toho, co vám na mysl vytane při představě pravého muže ošlehaného syrovou zimou.

1. Barvy podzimního Říma

Světle šedé fasády měšťanských domů. Čokoládově hnědý odstín espressa v zapadlém podniku na Via Parma. Vínové paprsky pozdního slunce, které protahují stíny v ulicích a odráží se na tmavě modré hladině Tibery.

Podzimní Řím, Drážďany či Budapešť – do letošních trendů se naplno propisuje barevnost metropolí v celé jejich kráse. Místo kontrastů moderních velkoměst sáhněte po tlumených odstínech historických uliček a kombinaci barev tón v tónu.

trendy3.jpg#asset:6643:contentImage
trendy9.jpg#asset:6649:contentImage
trendy12.jpg#asset:6652:contentImage

2. Vzory podzimní přírody

Od šedivé struktury aleje v podzimní mlze až po tlumenou planinu Skotské vysočiny. Vzory letošní zimy nadchnou milovníky tradice a minimalismu. S krejčím nebo módním konzultantem vybírejte mezi vzory:

  • okenní káry,
  • drobných kostek,
  • mikro prošívání,
  • rybí kosti
  • nebo kohoutí stopy.

Čím drobnější, tím lepší – pokud se ve výrazných motivech necítíte jako James Bond v Aston Martinu, zaujměte dokonale promyšlenou kombinací decentních vzorů.

trendy16.jpg#asset:6656:contentImage
trendy10.jpg#asset:6650:contentImage

trendy5.jpg#asset:6645:contentImage

3. Klasické i funkční materiály

Syrovost industriálních čtvrtí kontrastuje s hřejivou vlnou, nonšalantním sametem i měkkým fleecem, který kromě outdoorového obchodu najdete i na přehlídkovém mole Dolce&Gabbana. Každý z těchto materiálů vás zahřeje a zároveň dá jasně najevo, že kvalita a styl hrají ve vašem šatníku prim.

Necháte-li si šít kabát na míru, sáhněte po nadčasově trendy kožešině a do šatníku zařaďte pár kvalitních teletinových rukavic.

trendy17.jpg#asset:6657:contentImage
trendy7.jpg#asset:6647:contentImage
trendy2.jpg#asset:6642:contentImage

Noste trendy, ale svého stylu se nevzdávejte

Obleky, kabáty na míru, separátní saka a kalhoty i smokingy. Trendy barvy a vzory této zimy se propsaly do celé garderóby. Při výběru látky se inspirujte neutrálním základem šedé a hnědé, který kombinujte s vínovou a tmavě modrou.

trendy13.jpg#asset:6653:contentImage

Chcete-li být trendy na 100 %, nechte krejčího, ať podle přehlídkových mol upraví i střih.

1. Obleky: noste vyštíhlená saka s kratšími rukávy a šálovou klopou. Střihnout si nechte rovný až volný střih kalhot s kratší délkou.

trendy14.jpg#asset:6654:contentImagetrendy15.jpg#asset:6655:contentImage


2. Kabáty: oblečte kabát s motivem okenního kára a dvouřadým zapínáním se špičatou klopu.

trendy6.jpg#asset:6646:contentImagetrendy8.jpg#asset:6648:contentImage


3. Smokingy: chcete-li smoking obléct na párty, sáhněte po výrazných vzorech, zdobených okrajích anebo zkombinujte sametové sako s vlněnými kalhotami kratší délky. Na společenskou událost se ale držte nesmrtelné klasiky.

trendy11.jpg#asset:6651:contentImagetrendy1.jpg#asset:6641:contentImage


Než se pustíte do nákupů, nechte si od módních konzultantů v Brně nebo v Praze poradit, jak trendy přizpůsobit vašemu stylu. Jen tak si domů odnesete kousek, který unosíte i poté, co módní diktát nastolí nové trendy.


Zdroje fotografií: made-to-measure-suits.bgfashion.net, vogue.com, made-to-measure-suits.bgfashion.net